Σωστή αποθήκευση λαχανικών τον χειμώνα

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κηπουρικής δεν είναι η καλλιέργεια, αλλά να χρησιμοποιήσεις όλα τα τρόφιμα που καλλιεργείς πριν χαλάσουν. Μετά την σκληρή δουλειά όλο το καλοκαίρι για την παραγωγή μιας πλούσια συγκομιδής, τώρα είναι η ώρα να βρούμε έναν τρόπο για να διατηρήσουμε τη συγκομιδή μας μέχρι την επόμενη.

Χρειάζεται πειραματισμός για να βρούμε το σωστό μέρος και την σωστή θερμοκρασία για την διατήρηση της δικιάς μας παραγωγής λαχανικών, αφού τα σύγχρονα σπίτια τείνουν να στερούνται το τέλειο μέρος (τυχεροί αυτοί που έχουν κελάρι).

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Είναι προτιμότερο να μαζεύουμε τα λαχανικά όταν είναι ξηρός ο καιρός γιατί τα λαχανικά με υγρασία τείνουν να σαπίζουν γρηγορότερα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να φροντίσουμε να αποθηκεύουμε μόνο τα λαχανικά που βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση. Διαφορετικά το σάπισμα και τα παράσιτα μπορεί να μεταφερθούν και στα υπόλοιπα. Συνιστάται να ελέγχουμε συχνά τα λαχανικά και να απομακρύνουμε ότι δείχνει πως δεν είναι σε τέλεια κατάσταση.

Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουν το άρωμα, τη γεύση, το χρώμα και τη θρεπτική τους αξία. Ορισμένα λαχανικά, μπορεί να αφήνουν οσμές, και έτσι να επηρεαστεί η γεύση η δικιά τους αλλά και των υπόλοιπων τροφίμων. Ένα κουτί μαγειρική σόδα στο ψυγείο, βοηθάει να αποφευχθεί η μεταφορά οσμής και γεύσης.

Παρ’ όλα αυτά κάποια είναι δύσκολο να διατηρηθούν για καιρό ακόμα και στο ψυγείο, όπως η ντομάτα και οι πιπεριές. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν σωστά είναι να μπούνε ολόκληρα σε σακουλάκια στην κατάψυξη. ή να μαγειρευτούν σε κάποιο νόστιμο κατασκεύασμα όπως η σάλτσα ντομάτας, που παγώνει καλά. Οι ντομάτες μπορούν επίσης να κονσερβοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης  Ανάποδη καλλιέργεια ντομάτας

Τα λαχανικά που προέρχονται από ρίζες όπως τα καρότα, το παντζάρι και το σέλινο είναι προτιμότερο να τα αφήσουμε στο έδαφος όσο το δυνατό περισσότερο. Ίσως με άχυρα ή φύλλα από πάνω τους για μόνωση. Έπειτα μπορούν να αποθηκευτούν πολύ καλά σε σκοτεινά υπόγεια με υγρασία.

Οι πατάτες είναι δύσκολο να διατηρηθούν για καιρό. Πρέπει να αποθηκευτούν σε σκοτεινό, κρύο και υγρό μέρος για μερικές βδομάδες.. Η κατάλληλη θερμοκρασία είναι περίπου στους 5 με 8 βαθμού Κελσίου ενώ η θερμοκρασία του χώρου δεν πρέπει να πέσει κάτω από 4 βαθμούς, ειδάλλως θα αποκτήσουν μια πιο γλυκιά γεύση. Συνιστάται να τυλίγονται με εφημερίδα πριν τις στοιβάξουμε στα τελάρα.

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Διαβάστε επίσης  Συντήρηση των άγριων χόρτων

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση