Πώς θα απομακρύνω τη γάτα μου από τον κήπο

Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Αν υπάρχει κάποια γάτα στην αυλή σας υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι έχετε ασχοληθεί ήδη με την είσοδο της στα φυτά και στα λουλούδια σας στον κήπο ή στην αυλή σας. Αυτό φαίνεται πως είναι αρκετά κοινό πρόβλημα για όσους έχουν γάτες.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Στις γάτες αρέσει να μασουλάνε χόρτα , για αυτό αν δεν θέλετε να σας καταστρέφουν τις γλάστρες σας μπορείτε να αγοράσετε ειδικά γλαστράκια για να μη μπορούν να τα φτάσουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι ώστε να τις απωθήσουμε από τις γλάστρες μας.

Τρόποι απομάκρυνση της γάτας από τον κήπο

Ψέκασμα φυτών

Ένας αρκετά εύχρηστος τρόπος είναι να ψεκάσουμε τα φυτά που δεν θέλουμε να πλησιάσουν οι γάτες με νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να προστεθεί και χυμός από λεμόνι.

Αλουμινόχαρτο

Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο γύρω από το κάτω μέρος των φυτών σας. Στις γάτες δεν αρέσει να περπατάνε πάνω στο αλουμινόχαρτο. Έπειτα από κάποιο διάστημα θα μάθουν να μην πηγαίνουν εκεί και τότε μπορείτε να απομακρύνετε το αλουμινόχαρτο εντελώς.

Κάτι κολλώδες

Τοποθετώντας κάτι όπως η κολλητική ταινία κοντά στις γλάστρες που πηγαίνουν οι γάτες θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως και με το αλουμινόχαρτο. Οι γάτες θα αποφεύγουν αυτά τα σημεία και θα αφήσουν ήσυχες τις γλάστρες με τα φυτά μας. Έπειτα και εφόσον έχουν σταματήσει να πηγαίνουν οι γάτες προς τα εκεί, μπορούμε να απομακρύνουμε ότι κολλώδες υπάρχει.

Διαβάστε επίσης  Πως στήνουμε κοτέτσι από την αρχή; - Πότε αγοράζουμε τα κοτόπουλα;

Τροφές που τις απωθούν

Κάποιες από τις τροφές που απωθούν τις γάτες είναι το ξύδι, το πιπέρι και η μουστάρδα. Αν όμως η γάτα συνεχίζει να πειράζει τα φυτά, μπορείςτε να βάλετε στο συγκεκριμένο μέρος οδοντόκρεμα, είτε μέντας είτε ευκαλύπτου. Μπορείτε να κόψετε κρεμμύδια σε ροδέλες ,τα οποία επίσης απωθούν τις γάτες.

Αποφύγετε τοξικά προϊόντα που θα βλάψουν τη γάτα , τα φυτά και το περιβάλλον.

Διακοσμητικά χαλίκια

Στις γάτες αρέσει να πειράζουν το χώμα. Μια αποτελεσματική λύση είναι να τοποθετήσουμε πέτρες ώστε να καλυφθεί και να μην σκάβουν οι γάτες. Αυτή η λύση διακοσμεί και όμορφα τις γλάστρες μας!

Χόρτα για γάτες

Αν οι γάτες μασουλάνε τα φυτά και τα λουλούδια σας τότε οι πιθανότητες είναι πως λαχταράνε κάτι χλωρό για την διατροφή τους. Είτε θα χρησιμοποιήσετε κάποια από τις προηγούμενες μεθόδους, είτε όχι, μια αρκετά καλή ιδέα είναι να φυτέψετε κάποια φυτά αποκλειστικά για τις γάτες. Έτσι θα είναι ελεύθερες να μασούλανε αυτά τα φυτά και κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσουν αυτά που σας πειράζουν.

Έχετε δοκιμάσει κάποια μέθοδο;

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια από τις προαναφερομένες λύσεις ή κάποια διαφορετική; Πως διατηρείται ταυτόχρονα και τα φυτά σας και τα γατάκια στην αυλή χαρούμενα;

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Διαβάστε επίσης  Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι κότες και ποιες όχι

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση