Αυτή η γλάστρα μας υπενθυμίζει πότε χρειάζεται πότισμα!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία μας που δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά διακοσμητικά αντικείμενα. Πέρα από το ότι βοηθάνε στην στην αναπνευστική λειτουργία μας καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο, έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τον αέρα σε κλειστούς χώρους.

Είναι λίγο πολύ δεδομένο ότι σχεδόν τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι είτε ποτισμένα παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται είτε σε απελπιστική ανάγκη για νερό, και δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να μας προειδοποιήσουν είναι είτε γέρνοντας ή ρίχνοντας τα φύλλα τους.

Πόσες φορές έχουμε ξεχάσει να ποτίσουμε τα φυτά μας; Αρκετές… Ευτυχώς, υπάρχει μια γλάστρα η οποία μας υπενθυμίζει πότε το χώμα χρειάζεται νερό. Το δοχείο και η δεξαμενή χωρίζονται από ένα υδατο-διαπερατό τμήμα, κατασκευασμένο από πηλό, που επιτρέπει στο νερό να περνά σταδιακά στο χώμα μόνο όταν το φυτό το χρειάζεται, αποτρέποντας έτσι το σάπισμα του λουλουδιού. Όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη νερό, η γλάστρα θα καθίσει επίπεδα. Όταν αδειάσει η δεξαμενή, τότε η γλάστρα γέρνει υπενθυμίζοντας μας ότι χρειάζεται πότισμα!

Παρακολουθήστε παρακάτω για να καταλάβετε πως λειτουργεί και πως φτιάχτηκε η γλάστρα αυτή:

Δείτε ακόμη: Πέντε οφέλη για την υγεία από τα φυτά εσωτερικού χώρου

Ακολουθήστε μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας. Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!
Διαβάστε επίσης  Σχεδιάστε τον κήπο σας εύκολα και δημιουργικά
Δείτε επίσης
Η υδροπονία είναι μια τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδος γεωργικής παραγωγής στην…