Κάθετος κήπος με πλαστικά μπουκάλια

Ένας υπέροχος τρόπος για να διακοσμήσετε και να αξιοποιήσετε τον χώρο σας στο έπακρο είναι με την μέθοδο του κάθετου κήπου. Ένας ακόμα πιο πρωτότυπος τρόπος είναι όταν αυτός ο κάθετος κήπος αποτελείται αποκλειστικά από πλαστικά μπουκάλια τοποθετημένα στον τοίχο.

Μια τηλεοπτική εκπομπή στην Βραζιλία που ασχολείται με την μεταμόρφωση σπιτιών και εξωτερικών χώρων, σχεδίασαν έναν καταπληκτικό κάθετο κήπο σε ένα διάδρομο έξω από ένα σπίτι.

Συγκέντρωσαν εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια, τα τροποποίησαν και φύτεψαν μέσα τους διάφορα μικρά φυτά. Στη συνέχεια τα τοποθέτησαν κάθετα στον τοίχο. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο εντυπωσιακό, αλλά και σχεδόν ανέξοδο!

Ο τρόπος αυτός ενδείκνυται για φυτά που δεν θέλουν πολύ χώρο για να αναπτυχθούν, όπως τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα φαρμακευτικά φυτά. Η δομή είναι αρκετά ξεκάθαρη από τις εικόνες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα που δείχνει πώς να κόψετε και να κρεμάσετε τα μπουκάλια.

Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και ανέξοδο!

Ακολουθήστε μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας. Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!
Διαβάστε επίσης  Τσιμεντόλιθοι για διακόσμηση κήπου!
Δείτε επίσης
Τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν σε διάφορα χρώματα, και…