Ποιά φυτά είναι κατάλληλα για μπαλκόνια και βεράντες

Τα μπαλκόνια και οι βεράντες, ακόμα και αν είναι μικρά, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πανέμορφους χώρους πράσινου που θα ομορφύνουν το σπίτι και θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

Τα καταλληλότερα φυτά για μπαλκόνια και βεράντες:

Αρωματικά φυτά

Αξίζει να φυτεύσουμε : Βασιλικός, Μέντα, Δυόσμος, Μαϊντανός, Άνηθος, Δεντρολίβανο, Αρμπαρόριζα, Θυμάρι.

Θα μας χαρίσουν όμορφο άρωμα και γεύση στα φαγητά και τα γλυκά μας.

Δείτε και: Τα κυριότερα αρωματικά φυτά και πως καλλιεργούνται

Ετήσια φυτά

Για να έχουμε όμορφα χρώματα στο μπαλκόνι μπορούμε να φυτεύσουμε: Βιολέτες, Δαφνούλες, Ζίννιες, Καλέντουλες, Καλλωπιστικές πιπεριές, Καπουτσίνος, Κατηφέδες, Κολεός, Νάρκισσοι, Πανσέδες, Πετούνιες, Πρίμουλες, Φούξιες, Φρέζιες, Σάλβια (Φωτιά), Σελόζιες, Σκυλάκια , Χρυσάνθεμα.

Ποώδη και θαμνώδη φυτά

Για όμορφη πρασινάδα με φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα θα φυτεύσουμε: Αγγελική νάνα, Αουκούμπα, Αράχνη, Βαμβακούλα, Γαρδένια, Γεράνι, Διμορφοθήκη, Ιβίσκος σινικός, Κισσός, Κοράλι, Νεφρολέπις , Φίκος πλατύφυλλος νάνος, Πεύκο νάνο (Pinus mugo), Πικέα νάνα, Πορτουλάκα.

Φυλλοβόλοι θάμνοι

Όμορφοι όλο το χρόνο: Βουδλέια, Ιβίσκος συριακός, Κάσσια, Λαντάνα νάνα, Ναντίνια, Πασχαλιά, Αμπέλια.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση, είναι η φράουλα!

Είναι από τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες και είναι ιδανική για καλλιέργεια σε κρεμαστά καλάθια και ψηλές γλάστρες ή πιθάρια, γιατί κρέμονται οι καρποί της προς τα κάτω δημιουργώντας έτσι μια πολύ εντυπωσιακή σύνθεση.

Προτιμήστε καλύτερα κάποια αναρριχώμενη ποικιλία. Γενικά, η φράουλα απαιτεί πολύ ήλιο για να ωριμάσουν οι καρποί της. Θα πρέπει όμως να την προστατεύετε σε περιόδους καύσωνα διότι καίγονται τα φύλλα και οι καρποί.

Δείτε και: Καλλιέργεια φράουλας – Οδηγίες & Συμβουλές

Φυτά για κρεμαστά καλάθια

Μπορείτε να τα βάλετε και στους ποιο περιορισμένους χώρους. Τα συχνότερα φυτά που καλλιεργούνται σε κρεμαστά καλάθια είναι οι πανσέδες, οι πετούνιες, οι φούξιες, ο κισσός και οι κρεμοκλαδείς μπιγκόνιες, τα οποία όμως απαιτούν συνεχώς υγρό έδαφος.

Μία ασφαλής επιλογή για λιγότερο πότισμα στα κρεμαστά καλάθια είναι οι ανθεκτικές στην ξηρασία βαμβακούλες και οι λιγότερο γνωστές, αλλά επίσης ανθεκτικές πορτουλάκες των οποίων τα άνθη ανοίγουν με τον ήλιο και κλείνουν το βράδυ καθώς και διάφορα κρεμοκλαδή παχύφυτα όπως το λεπτόφυλλο μπούζι.

πηγή: fytokomia.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας. Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

Σχολιάστε

Απάντηση

Δείτε επίσης
Δείτε επίσης
Οι φράουλες είναι ένα φρούτο που μπορεί να καλλιεργηθεί σχετικά…