Ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα με φυσικό ζιζανιοκτόνο

Ψεκάζετε ακόμα στον κήπο σας με επικίνδυνα για την υγεία χημικά; Εκτός του ότι τα ζιζανιοκτόνα του εμπορίου είναι επικίνδυνα και επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον, υπάρχουν φυσικές λύσεις  που μπορούμε να κάνουμε εύκολα στην κουζίνα μας. Με απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ζιζανιοκτόνο ώστε να εξοντώσουμε όλα τα αγριόχορτα υγιεινά και οικονομικά, και κυρίως αποτελεσματικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά λευκό ξύδι
  • ½ μιας κούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα ποτιστήρι,, μέχρις ότου να λιώσει καλά το αλάτι. Ποτίζουμε με αυτό το μείγμα τα αγριόχορτα σε μια ηλιόλουστη μέρα, ή μια μέρα που δεν προβλέπεται βροχερή, και περιμένουμε να εξοντωθούν τα αγριόχορτα. Το οποίο θα γίνει άμεσα και πολύ αποτελεσματικά!

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Συνιστώ να χρησιμοποιείται το φυσικό αυτό ζιζανιοκτόνο σε μικρές ποσότητες έτσι ώστε το έδαφος να ξεπλυθεί γρήγορα και να μπορείτε να φυτέψετε σε εκείνο το σημείο γρήγορα. Προσέξτε να μην ποτίσετε κατά λάθος κάποιο φυτό που θέλετε να κρατήσετε.

Πως λειτουργεί;

Το απορρυπαντικό πιάτων κολλάει πάνω στο φύλλωμα και απομακρύνει τον προστατευτικό υμένα των φυτών, επιτρέποντας στο αλάτι και το ξύδι  να αποξηράνουν τελείως τα φυτά. Και το καλύτερο της υπόθεσης αυτής είναι ότι τα αγριόχορτα που θα ξεφορτωθείτε , δεν θα ξανά φυτρώσουν στην περιοχή εκείνη.

Αν σας ανησυχούν οι επιπτώσεις του αλατιού στο έδαφος, σας απαντώ πως θα έπρεπε να σας ανησυχεί περισσότερο η χρήση χημικών για την εξολόθρευση των ζιζανίων που εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση στον πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα χωρίς την χρήση χημικών

Διαβάστε επίσης  Τι είναι ο ζεόλιθος και ποια η χρήση του στον κήπο

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση