Πέντε οφέλη για την υγεία από τα φυτά εσωτερικού χώρου

Πολλοί θεωρούν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι για να δώσουν καλύτερη αισθητική στον χώρο μας, αλλά έχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία μας που δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν απλά διακοσμητικά αντικείμενα.

Παρακάτω θα δούμε τα σημαντικότερα οφέλη των φυτών εσωτερικών χώρων.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

1. Βοηθούν την αναπνευστική λειτουργία

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο. Όταν αναπνέουμε, με την εισπνοή εισέρχεται οξυγόνο στο σώμα μας και με την εκπνοή απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα. Τα φυτά μας βοηθούν, καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι καθώς τις νυχτερινές ώρες η φωτοσύνθεση των φυτών σταματάει, τα περισσότερα φυτά αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και ξεκινάνε να απορροφούν το οξυγόνο και να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Παρόλα αυτά κάποια φυτά όπως οι ορχιδέες και τα παχύφυτα έχουν νυχτερινή φωτοσύνθεση, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν οξυγόνο τις βραδινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα φυτά μπορούμε να τα έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας ώστε το οξυγόνο να ανανεώνεται το βράδυ.

2. Βοηθούν να αποτρέψουν τις ασθένειες

Τα φυτά απορροφούν νερό μέσα από τις ρίζες τους και στη συνέχεια εξατμίζεται από τα φύλλα τους, αυξάνοντας την υγρασία στο σπίτι μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς βοηθάει στη μείωση των κρυολογημάτων και του βήχα. Η υψηλή υγρασία μειώνει επίσης τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού της γρίπης.

Διαβάστε επίσης  Το θαυματουργό δεντρολίβανο - καλλιεργήστε το φάρμακο σας

3. Καθαρίζουν τον αέρα

Εκτεταμένες έρευνες της NASA έδειξαν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε εσωτερικούς χώρους. Τοξίνες όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και η μεθανάλη μπορούν να απομακρυνθούν από το εσωτερικό περιβάλλον από τα φύλλα των φυτών και μόνο. Τα φυτά απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα για να παράγουν οξυγόνο με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αναπνευστική μας λειτουργία σε χώρους όπου υπάρχουν φυτά.

4. Επιταχύνουν την θεραπεία

Τα φυτά ενισχύουν την διάθεση σε εσωτερικούς χώρους και το ίδιο ισχύει και σε όσους νοσηλεύονται και υποστηρίζεται ότι βοηθάνε αρκετά στην ψυχολογία του ασθενή με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η ανάρρωση. Οι ασθενείς που φροντίζουν φυτά κατά την θεραπεία τους, είναι πιο πιθανόν να μειώσουν τον χρόνο αποκατάστασης τους και οι θετικές φυσιολογικές αντιδράσεις τους να ενισχυθούν.

5. Βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας

Όπως και όταν είμαστε έξω στη φύση, τα φυτά βοηθάνε στην βελτίωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της παραγωγικότητας μας. Χάρη στη θετική συμβολή των φυτών μπορεί να αυξηθεί η διατήρηση της μνήμης μέχρι και 20 τοις εκατό όπως υποστηρίζει σχετική μελέτη.

πηγή: treehugger.com

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Διαβάστε επίσης  Λεμονόχορτο: ένα ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη για την υγεία

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση