Πως επιβιώνουν τα δέντρα στο κρύο

Σκεφτόμαστε συχνά πως τα δέντρα είναι μέρος ενός τοπίου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ζωτικής σημασίας οργανισμοί με τα δικά τους δικαιώματα.

Παρατηρώντας τον βαρύ χειμώνα που είχαμε φέτος, σκεφτόμουν πόσο καταπληκτικό είναι ότι τα δέντρα μπορούν και αντέχουν και επιβιώνουν στο κρύο, σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Αλλά πως καταφέρνουν και επιβιώνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες; Φαινομενικά έχουν πολύ λίγες επιλογές για να αντέξουν στο κρύο. Είναι μεγάλα, ψηλά και ακίνητα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ο χειμώνας. Το πως ακριβώς επιβιώνουν τα δέντρα στο πολύ κρύο είναι πολύπλοκο και πολλά για τους κυτταρικούς μηχανισμούς της αντοχής τους στο κρύο είναι άγνωστο.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δέντρα που εκθέτονται στο κρύο είναι να προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανά τα κύτταρα τους από το πάγωμα. Τα βασικά χαρακτηριστικά που βοηθάνε τα δέντρα να επιβιώνουν στο κρύο είναι τα παρακάτω:

  • Μερικά δέντρα αποφεύγουν το πάγωμα, με το να ρίχνουν τα φύλλα τους πριν από τον χειμώνα. Αυτό σταματά αποτελεσματικά τη ροή του νερού μεταξύ των ριζών και των φύλλων.
  • Άλλα δέντρα προστατεύονται έχοντας στενότερα μεταφορικά κύτταρα, γεγονός που καθιστά τα μέρη του δέντρου που διανέμουν νερό, λιγότερο επιρρεπή στον αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της παγωνιάς.
  • Πολλά δέντρα αποφεύγουν τις χαμηλές θερμοκρασίες με το να πεθαίνουν στο έδαφος το χειμώνα και να γίνεται η βλάστηση ξανά την άνοιξη από τις ρίζες τους,
Διαβάστε επίσης  Τι είναι ο εμβολιασμός των φυτών και των δέντρων

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση