Πώς να ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα χωρίς την χρήση χημικών

Αγριόχορτο θεωρείται οποιοδήποτε φυτό φυτρώνει σε σημείο όπου δεν το επιθυμούμε! Ακόμη και το γκαζόν μπορεί θεωρείται ενοχλητικό αγριόχορτο όταν εισβάλλει στους διαδρόμους ή περιπλέκεται στα φυτά των παρτεριών. Κάθε φορά που σκαλίζετε το χώμα για να τα ξεχορταριάσετε δίνεται την ευκαιρία να αναπτυχθούν τα άγρια! Αυτό βασίζεται στο φυσιολογικό φαινόμενο της φυσικής επιλογής. Οι ισχυροί υπερτερούν. Τα αγριόχορτα επιβιώνουν παντού!

Επιβιώνουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως στην έλλειψη νερού, φωτός και θρεπτικών συστατικών. Αυτό το καταφέρνουν γιατί μπορούν και επωφελούνται ακόμη και απ’ αυτές τις συνθήκες.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Πως να ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα

Τα αγριόχορτα στον κήπο, στις γλάστρες και στις ζαρντινιέρες δεν τα θέλει κανείς και δεν ωφελούν τα φυτά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα τα οποία είναι βλαβερά και για την υγεία μας και για το περιβάλλον.Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα αγριόχορτα αποτελεσματικά με προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

  • Ξύδι – Το ξύδι για να είναι αποτελεσματικό θα χρειαστεί να το ρίξετε στα αγριόχορτα πάνω από μια φορά. Συνιστώ να το χρησιμοποιήσετε μόνο αν ο καιρός δεν είναι βροχερός και υπάρχει ηλιοφάνεια ώστε να δράσει.
  • Καλαμποκάλευρο – Αν έχετε φυτέψει σπόρους και δεν θέλετε να φυτρώσουν αγριόχορτα θα πρέπει να περιμένετε να αναπτυχθούν και μετά να το ρίξετε. Αν ρίξετε το καλαμποκάλευρο πάνω από τους σπόρους, αυτό θα τους εμποδίσει να αναπτυχθούν. Το καλαμποκάλευρο όχι μόνο θα εμποδίσει τα αγριόχορτα να φυτρώσουν, αλλά θα προσελκύσει και ωφέλιμα σκουλήκια που αρέσκονται σε αυτό και θα μαλακώσουν το χώμα γύρω από τα φυτά, κάτι το οποίο είναι αρκετά ωφέλιμο για τα φυτά.
  • Καυτό νερό – Ο πιο απλός τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα. Θα πρέπει να προσέξετε όμως να μην ρίξετε καθόλου στα φυτά σας, και κυρίως να μην καείτε!
  • Αλάτι – Εδώ θα χρειαστεί προσοχή καθώς το αλάτι δηλητηριάζει το έδαφος οπότε καλό είναι να αποφεύγεται να το ρίχνετε δίπλα σε φυτά. Και εφόσον είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ρίξτε το πολύ μια κουταλιά. Το αλάτι είναι καλό για αγριόχορτα που φυτρώνουν ανάμεσα σε χαραμάδες, πλάκες, πλακάκια κλπ. Μπορεί να καταστρέψει όλες τις κακές ρίζες και μύκητες.
Διαβάστε επίσης  Ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα με φυσικό ζιζανιοκτόνο

Δείτε επίσης: Ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα με φυσικό ζιζανιοκτόνο

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!