Συγκαλλιέργεια λαχανικών και λουλουδιών

Αν ακόμα καλλιεργείται λαχανικά και λουλούδια στις αντίθετες πλευρές του κήπου σας, μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε; Η συγκαλλιέργεια λαχανικών και λουλουδιών είναι καλλιεργητική τεχνική με σκοπό την αύξηση της παραγωγής και την διατήρηση της υγείας των φυτών, και είναι εύκολο και ευεργετικό να πραγματοποιηθεί ακόμη και από αρχαρίους.

Ο πιο σημαντικός λόγος για να φυτέψετε λουλούδια στο λαχανόκηπο σας είναι για να προσελκύσετε μέλισσες και άλλα ωφέλιμα έντομα. Οι μέλισσες καθώς ψάχνουν για τροφή μεταφέρουν κόκκους με γύρη από λουλούδι σε λουλούδι, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει αισθητά όλες τις καλλιέργειες μας. Εκτός αυτού, με φιλικά προς τις μέλισσες φυτά δίπλα στα λαχανικά, βοηθάτε τους όλο και περισσότερο μειωμένους πληθυσμούς επικονιαστών και την βιοποικιλότητα. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε λουλούδια ειδικά για να προσελκύσετε τις πεταλούδες, και άλλα ωφέλιμα έντομα.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Πολλά λαχανικά αλληλοβοηθιούνται με τα λουλούδια και προστατεύονται ακόμα και από την ύπαρξη κάποιων ζιζανίων. Πριν παραγγείλετε σπόρους, ακολουθούν συμβουλές που είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας κατά την επιλογή των ποικιλιών λουλουδιών για τον λαχανόκηπο σας.

Δώστε προσοχή στην εποχή της άνθησης

Προκειμένου η συγκαλλιέργεια με λουλούδια να ευδοκιμήσει θα πρέπει να επιλέξετε λουλούδια που θα ανθίσουν την ίδια περίοδο με τα λαχανικά σας. Τα πακέτα σπόρων αναγράφουν πότε ανθίζει το κάθε λουλούδι ώστε να μπορείτε να συγχρονίσετε τα καλλιεργούμενα είδη. Μια καλή ιδέα είναι να φυτέψετε μια ποικιλία από λουλούδια για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε συνεχή ανθοφορία όλη την καλλιεργητική περίοδο.

Διαβάστε επίσης  Καλλιεργήστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέσα στο σπίτι χωρίς καθόλου προσπάθεια!

Λάβετε υπόψιν το σχήμα των λουλουδιών

Το σχήμα κάθε λουλουδιού καθιστά ευκολότερο ή δυσκολότερο για διαφορετικά είδη να έχουν πρόσβαση στο νέκταρ και στη γύρη. Για να προσελκύσετε τις μέλισσες και άλλους φυσικούς επικονιαστές επιλέξτε λουλούδια με ένα σύνθετο σχήμα.

Λάβετε υπόψιν το ύψος των λουλουδιών

Δεν νομίζω πως θέλετε τα λουλούδια σας να ανταγωνίζονται με τα λαχανικά σας για το φως του ήλιου. Για αυτόν τον λόγο επιλέξτε κυρίως λουλούδια με χαμηλή ανάπτυξη. Παρ’ όλα ορισμένες καλλιέργειες, όπως το μαρούλι, μπορεί να επωφεληθούν από μια μικρή σκιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οπότε περιστασιακά μπορείτε να επιλέξετε και μερικές ψηλότερες ποικιλίες.

Που να φυτέψετε τα λουλούδια

Φυτέψτε τα λουλούδια διάσπαρτα και όχι σε ένα σημείο. Σε ποια σημεία ακριβώς; Η επιλογή είναι δικιά σας. Μπορείτε να κάνετε μια σειρά από λαχανικά η οποία θα ακολουθείται από μια σειρά από λουλούδια. Ή μπορείτε να τα φυτέψετε ενδιάμεσα στην ίδια σειρά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φυτέψετε λουλούδια για να δείξετε που τελειώνει ένα λαχανικό και που ξεκινάει κάποιο άλλο. Ή μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια εξωτερικά του λαχανόκηπου σας για να σχηματίσετε τα όρια του.

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Διαβάστε επίσης  Συλλογή και αποθήκευση σπόρων από λαχανικά

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση