Σχεδιάστε τον κήπο σας εύκολα και δημιουργικά

 

Ίσως είσαι ένας έμπειρος κηπουρός και οργανωμένος. Μπορεί ήδη να καταγράφεις προσεκτικά την εναλλαγή καλλιεργειών, τις ποικιλίες που καλλιεργείς, τις επιτυχίες και αποτυχίες σου στη διάρκεια των χρόνων και πολλά ακόμα.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Ή ίσως ξεκινάς τώρα ένα νέο κήπο σε καινούρια τοποθεσία, και θέλεις έναν εύκολο τρόπο για να οργανώσετε και να παρακολουθείται τα καλλιεργούμε είδη σας. Ή ίσως είσαι αρχάριος κηπουρός και δεν έχεις ιδέα πώς να σχεδιάσεις και να οργανώσεις τον κήπο σου.

Είτε είσαι έμπειρος με την κηπουρική, είτε τελείως αρχάριος, αυτά τα προγράμματα σχεδίασης κήπου μπορούν να σε διευκολύνουν αρκετά με τον προγραμματισμό του κήπου.

Προγράμματα σχεδιασμού κήπου


Κατά τη δημιουργία  ενός σχεδίου για τον κήπο υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

  • Το μέγεθος του κήπου σας.
  • Την ποσότητα του ήλιου που δέχεται ο κήπος σας στην διάρκεια της κάθε χρονιάς και την διάρκεια της καλλιεργητικής σας περιόδου.
  • Πόσα άτομα θα θρέψει ο κήπος σας.
  • Τις προτιμήσεις του καθενός στην τροφή και τον χώρο που χρειάζονται αυτά τα φυτά για να μεγαλώσουν.
  • Ποια είδη από αυτά που θα καλλιεργήσετε θα κονσερβοποιήσετε ή θα καταψύξετε.
  • Τις ανάγκες των φυτών που θέλετε να καλλιεργήσετε.
  • Ποιο φυτό καλλιεργήσατε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και πού το φυτέψατε.

Οι περισσότεροι που καλλιεργούν στον κήπο τους ξεκινάνε με ένα κομμάτι χαρτί και μερικά μολύβια και σχεδιάζουν ένα σχέδιο της αυλής τους.

Τώρα άμα είσαι αρχάριος με την κηπουρική, πιθανότατα θα έχεις περάσει αρκετό χρόνο κοιτάζοντας τα γραφήματα σε βιβλία κηπουρικής ή τις οδηγίες στο πίσω μέρος των πακέτων των σπόρων που αγοράσατε για να καθορίσετε πότε πρέπει να φυτέψετε, πόσο διάστημα χρειάζεται για να αναπτυχθεί το κάθε φυτό και πότε περίπου θα γίνει η συγκομιδή.

Αν θέλεις να εξασφαλίσεις από τον κήπο σου μια επαρκές ποσότητα τροφίμων, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο οργανωμένο πλάνο.

Ευτυχώς, κάποιοι από αυτούς που τους κούρασε η διαδικασία (η πολύ πιθανόν την βαρέθηκαν) να τα οργανώνουν όλα σε χαρτί έτυχε να είναι προγραμματιστές. Και δημιούργησαν κάποιες πολύ χρήσιμες εφαρμογές για όσους έχουν κουραστεί να προσπαθούν να οργανώσουν τον κήπο τους με ξεπερασμένες, πλέον, μεθόδους.

Κάθε πρόγραμμα έχει διάφορα εργαλεία που μπορούν να μας διευκολύνουν στην οργάνωση του κήπου μας. Μας δίνουν τη δυνατότητα να καθορίσουμε το μέγεθος, το σχήμα και το έδαφος, να προσθέσουμε όρια όπως φράκτες ή τοίχοι, να τοποθετήσουμε φυτά, δέντρα ή θάμνους και πολλά ακόμα.

Κάποια από αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν το κοντινό ζουμ και την μετακίνηση ώστε να τοποθετηθούν όλα τα χαρακτηριστικά ακριβώς εκεί που θέλουμε. Κάποια επίσης διαθέτουν έτοιμα πρότυπα κήπου ώστε να προσαρμόσουμε το σχέδιο του κήπου μας πάνω σε αυτά. Αν δεν μας ταιριάζει κάποιο από αυτά εννοείται πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σχέδιο από την αρχή.

Αφού σχεδιάσουμε τον κήπο μας, κάποια από αυτά τα εργαλεία, μας δίνουν την δυνατότητα να εκτυπώσουμε ή να αποθηκεύσουμε το σχέδιο του κήπου μας, Κάποια συμπεριλαμβάνουν και τα αναλώσιμα που θα χρειαστούν για την υλοποίηση του σχεδίου μας.

Διαβάστε επίσης  Διαχειριστείτε τις αγροτικές δαπάνες - Εφαρμογή

Χάρη σε αυτά τα εργαλεία σχεδιασμού κήπου, ο σχεδιασμός κήπου δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορος και πιο εύκολος!

Kitchen Garden Planner

Το Kitchen Garden Planner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για το σχεδιασμό του κήπου. Έχει δημιουργηθεί από το Gardeners.com, ένα από τα καλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης για την κηπουρική στην Αμερική. Έχουν κατασκευάσει επίσης μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τον υπολογισμό του χώματος σε μια γλάστρα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εισάγεις τις διαστάσεις και θα υπολογιστεί αμέσως πόσο χώμα θα χρειαστεί.

Το Kitchen Garden Planner προσφέρει δύο πολύ βολικές επιλογές: Μπορείτε να επιλέξετε ένα έτοιμο πρότυπο σχέδιο κήπου ή να ξεκινήσετε το δικό σας σχέδιο.

Για αρχάριους κηπουρούς, ένα πρότυπο σχέδιο κήπου μπορεί πραγματικά να κάνει τον προγραμματισμό και τη φύτευση στον πρώτο κήπο σας εύκολη υπόθεση. Ακόμη και οι έμπειροι κηπουροί θα βρουν τα προκατασκευασμένα σχέδια μοναδικά και θα τους εμπνεύσουν!

Είναι ένα απίστευτα εύκολο πρόγραμμα στη χρήση. Απλά τοποθετείς τις διαστάσεις από τα παρτέρι του κήπου σου και στη συνέχεια σέρνεις τα φυτά που θέλεις να αναπτυχθούν πάνω στο πλέγμα. Καθώς τοποθετούνται τα φυτά στο πλέγμα, θα εμφανίζονται κάτω από το σχέδιο, οδηγίες φύτευσης για κάθε φυτό που έχετε επιλέξει. Μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις το σχέδιο σου ή ακόμα και να το εκτυπώσεις.

My Garden του Gardena

Αυτό είναι ένα πολύ διαδραστικό πρόγραμμα σχεδίασης κήπου το οποίο υποστηρίζει το κοντινό ζουμ, μεταφορά αντικειμένων, και αλλαγή μεγέθους για να βεβαιωθείτε ότι ο κήπος σας είναι σχεδιασμένος ακριβώς όπως τον θέλετε.

Μπορείτε να σχεδιάσετε διάφορα τοπία, όπως το χαλίκι, το γκαζόν, το έδαφος και αρκετά ακόμα. Επίσης μπορείτε να σχεδιάσετε δέντρα, θάμνους, λουλούδια, λαχανικά, μέχρι και πισίνες και λίμνες μεταξύ άλλων.

Μπορείτε εύκολα να αποκρύψετε όλες τις δομές που έχετε προσθέσει στο σχέδιο κήπου, τα αντικείμενα κήπου ή τα αντικείμενα τοπίου, για να έχετε αμέσως μια σαφή εικόνα για το πώς φαίνεται ο κήπος σας χωρίς αυτά τα αντικείμενα. Κάτι το οποίο μπορεί να είναι αρκετά χρηστικό κατά τον προγραμματισμού του σχεδίου σας.

Οι δυνατότητες του My Garden δεν σταματάνε όμως εδώ. Προσφέρει επίσης ένα αυτόματο σχεδιαστή ψεκαστήρων. Σχεδιάστε τον κήπο σας και χρησιμοποιήστε το My Garden για να βρείτε το σύστημα ψεκαστήρων που ταιριάζει απόλυτα στον δικό σας κήπο.

Το σχέδιο του κήπου σας μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον λογαριασμό σας, ώστε να το ξανά επεξεργαστείτε εφόσον χρειαστεί. Και όταν το έχετε ολοκληρωμένο μπορείτε να το αποθηκεύσετε σαν αρχείο pdf και να το εκτυπώσετε.

Είναι ο μόνος σχεδιαστής κήπου που υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά!

Garden Planner του SmallBluePrinter.com

Αυτός ο σχεδιαστής κήπου έχει αρκετά κοινά με το My Garden. Μας επιτρέπει να προσθέσουμε αρκετά διαφορετικά αντικείμενα στο σχέδιο μας μαζί με τα φυτά.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το χρώμα, το πλάτος και το μήκος κάθε αντικειμένου που προσθέτετε στο σχέδιό σας. Αυτή είναι μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία.

Όταν είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε το σχέδιο κήπου σας από το SmallBluePrinter, μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριληφθούν τα αντικείμενα που έχετε προσθέσει μαζί με το σχέδιο. Αυτό θα εκτυπώσει μια λίστα με κάθε αντικείμενο στον κήπο σας, πλήρης με τα μεγέθη, την ποσότητα και μια μικρή εικόνα του.

Διαβάστε επίσης  Αυτή η γλάστρα μας υπενθυμίζει πότε χρειάζεται πότισμα!

Σημείωση: Μπορείτε να σχεδιάσετε τον κήπο σας και να τον εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε κάποιο λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κλείσετε την σελίδα αλλιώς θα χάσετε το σχέδιο σας. Για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε το σχέδιο σας θα πρέπει να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα την δοκιμαστική έκδοση για Windows η οποία έχει διάρκεια 15 μέρες..

Vegetable Planner

Το Vegetable Planner είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση και λειτουργεί όπως το Kitchen Garden Planner.

Απλώς κάντε κλικ στα βέλη για να δείτε και τα υπόλοιπα λαχανικά, όπου μπορείτε να βρείτε  σκόρδο, μαρούλι, κρεμμύδια, πιπεριές, σπανάκι, κολοκύθες, πατάτες, δεντρολίβανο, ντομάτες και πολλά άλλα.

Ενώ αυτός ο σχεδιαστής κήπου είναι πολύ εύκολος στη χρήση και μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά για αυτό που χρειάζεστε, το βρήκα πολύ περιοριστικό σαν πρόγραμμα.

Η εκτύπωση του σχεδίου του κήπου δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο πέρα από  την εικόνα του κήπου. Δεν περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες ή μετρήσεις όπως σε άλλα προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες στην εκτύπωση εκτός από την εικόνα του κήπου.

Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για σχεδίαση κήπου;

Οι διαδικτυακοί σχεδιαστές κήπων που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να σας φανούν αρκετά χρήσιμοι για αυτά που παρέχουν. Σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε τον κήπο σας σε λίγο χρόνο και δεν απαιτείται να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτού του είδους τα προγράμματα; Χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα προγράμματα για την σχεδίαση του κήπου σας ή κάποιο άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!