Ποια δέντρα δεν πρέπει να φυτεύονται στην αυλή

Τι καλύτερο από το να υπάρχουν μερικά όμορφα δέντρα στην αυλή μας; Τα δέντρα μπορούν να ομορφαίνουν αισθητά την αυλή μας, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα δέντρα ίσα – τουλάχιστον όχι όταν πρόκειται για τους σκοπούς των ανθρώπων.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αρκετά πριν φυτέψουμε κάποιο δέντρο στην αυλή μας. Η επιλογή των σωστών δέντρων για να φυτευτούν στην αυλή δεν είναι δύσκολη, απλά απαιτεί χρόνο και έρευνα.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Οι περισσότεροι λαμβάνουν υπόψη μόνο την ικανότητα ενός δέντρου για να παρέχει σκιά και δροσιά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες βασικές πτυχές που θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα.

Μερικά δέντρα έχουν πολύ βαθιές και ισχυρές ρίζες π[ου μπορούν να βλάψουν με τον καιρό τα θεμέλια του σπιτιού. Άλλα μπορούν να πάρουν μεγάλο ύψος και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο ένα συγκεκριμένο σημείο στο μέλλον. Άλλα έχουν αδύναμο ξύλο ή είναι γνωστά για την προσέλκυση διαφόρων ασθενειών και παρασίτων.

Ποια δέντρα δεν πρέπει να φυτεύονται στην αυλή

Λεύκα

 

Ένα από τα δέντρα που πρέπει να αποφεύγονται στην αυλή είναι η λεύκα. Πολλοί προτιμούν την λεύκη από άλλα δέντρα, δεδομένου της ευχάριστης εμφάνισης και του χαμηλού κόστους συντήρησης της. Ωστόσο, η λεύκα έχει πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα. Το ξύλο της είναι επιρρεπείς σε σήψη, γεγονός που την καθιστά πολύ ασταθής κατά τη διάρκεια σφοδρών καταιγίδων.

Εκτός από το γεγονός ότι το ίδιο το δέντρο είναι αρκετά εύθραυστο, μπορεί επίσης να καταστραφεί από έντομα και ασθένειες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα δέντρο έτοιμο να πέσει πάνω από τη στέγη, το γκαράζ ή το αυτοκίνητό σας!

Διαβάστε επίσης  Κουμ κουάτ - Καλλιέργεια στον κήπο

Ακακία Κωνσταντινουπόλεως

Όπως και η λεύκα, η ακακία Κωνσταντινουπόλεως είναι επίσης γνωστή για το εξαιρετικά εύθραυστο ξύλο του, που δεν το κάνει ιδιαίτερα αξιόπιστο δέντρο. Αυτό το δέντρο είναι γνωστό ότι προσελκύει κάμπιες, και εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα μαλακό φυτό με κλαδιά που είναι επιρρεπή στο σπάσιμο, είναι επίσης γνωστή για την μεγάλης της ανάπτυξη.

Μουριά

Ενώ μερικά δέντρα είναι γνωστά για το μαλακό και αδύναμο ριζικό τους σύστημα, η μουριά είναι ριζικά διαφορετική. Ο σημαντικότερος λόγος για να αποφευχθεί η φύτευση της μουριάς στην αυλή είναι επειδή είναι γνωστή για την μεγάλη ποσότητας γύρης που παράγει. Αυτό προσελκύει πολλά έντομα … και συγκεκριμένα μεταξοσκώληκες.

Η μουριά είναι από τις καλύτερες επιλογές, αν θέλετε κάποια επιπλέον σκιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά, την ίδια στιγμή, σκεφτείτε όλα τα έντομα που θα περιφέρονται ελεύθερα γύρω από το σπίτι σας!

Σφένδαμος


Είναι γνωστό δέντρο για τη μεγάλη σκιά που προσφέρει, αλλά συγχρόνως καταστρέφει κάθε άλλο φυτό ή θάμνο που προσπαθεί να αναπτυχθεί γύρω από αυτό. Δεν είναι μόνο η πυκνή σκιά του που αποτρέπει άλλα φυτά από το να πάρουν το φως του ήλιου που χρειάζονται, αλλά και οι ινώδεις ρίζες του που είναι αρκετά «άπληστες», καθώς απορροφούν όλα τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος πριν από κάθε άλλο φυτό.

Ευκάλυπτος


Ο ευκάλυπτος σαν δέντρο τείνει να είναι αρκετά ενοχλητικό. Ρίχνει τον φλοιό του συχνά, προκαλώντας πολλά σκουπίδια γύρω από το δέντρο. Ο φλοιός του είναι επίσης πολύ εύφλεκτος και θα μπορούσε να εξαπλωθεί φωτιά γρήγορα. Επίσης είναι από τα πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενα δέντρα που υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης  Πως επιβιώνουν τα δέντρα στο κρύο

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!