Το πρώτο drone σε ρόλο μέλισσας που μπορεί να επικονιάσει φυτά

Θα μπορούσαν τα drones στο μέλλον να αντικαταστήσουν τις πεταλούδες και τις μέλισσες στην επικονίαση των φυτών; Ιάπωνες ερευνητές κατασκεύασαν το πρώτο drone σε ρόλο μέλισσας, το οποίο πετάει από φυτό σε φυτό και βοηθάει στην τεχνητή επικονίασή τους.

Οι πληθυσμοί πολλών επικονιαστών και κυρίως των μελισσών, έχουν μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των φυτοφαρμάκων, των ασθενειών και της κλιματικής αλλαγής. Αυτό αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για τους γεωργούς σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαν αυτά τα μικρά drones να καλύψουν το κενό;

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο αγνές τροφές που υπάρχουν και η θρεπτικότερη συντροφιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μας εδώ. Με την ποιότητα του brand name #nutsbox.

height="340"

Η ρομπο-μέλισσα

Η επικονίαση είναι μια διαδικασία αναγκαία για την αναπαραγωγή των ανθοφόρων φυτών. Η γύρη που παράγουν τα αρσενικά μέρη των φυτών μεταφέρεται στα θηλυκά μέρη τους και επιτρέπει έτσι τη δημιουργία σπόρων.

Έρευνες που δείχνουν συνεχώς ότι οι μέλισσες μειώνονται με ανησυχητικό ρυθμό παγκοσμίως, αποτέλεσαν την αφετηρία για μια ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας να κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό drone, με σκοπό την επικονίαση των λουλουδιών.

Οι κάτω πλευρές του drone έχουν τέσσερις έλικες, σε μέγεθος εντόμου, είναι καλυμμένες με τρίχες αλόγου για να μιμούνται τις μέλισσες, και αυτές με μία ιοντική γέλη, αρκετά κολλώδης, προκειμένου να παίρνει τη γύρη και να την μεταφέρει σε ένα άλλο άνθος. Οι τρίχες δημιουργούν μεγαλύτερη επιφάνεια για τη γύρη και παράγουν ηλεκτρικό φορτίο ικανό να κρατήσει τους κόκκους της στη θέση τους.

Τα πειράματα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες έδειξαν ότι το drone είναι ικανό να επικονιάσει κρίνους χωρίς να προξενήσει ζημιά στα λουλούδια, όταν κάθεται πάνω τους. Χωρίς τις τρίχες και το ειδικό τζελ δεν θα ήταν δυνατό αυτό το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης  Διαχειριστείτε τις αγροτικές δαπάνες - Εφαρμογή

Οι ερευνητές προσπαθούν πλέον να εξελίξουν το drone, ώστε να γίνει πλήρως αυτόνομο και να αποτελέσει σύμμαχο των γεωργών στο μέλλον, εφοδιασμένο με GPS, κάμερα υψηλής ανάλυσης και τεχνητή νοημοσύνη.

Οι αμφιβολίες

Είναι αμφίβολλο κατά πόσο όντως αυτή η ιδέα μπορεί να έχει πρακτική αξία, αν σκεφθεί κανείς πόσα τέτοια σμήνη μίνι-drones θα χρειάζονταν, λαμβανομένου υπόψη του τεράστιου αριθμού των φυτών και των μελισσών. Μόνο οι μέλισσες υπολογίζονται σε 3,2 τρισεκατομμύρια πάνω στον πλανήτη! Για αυτόν τον λόγο, άλλοι ερευνητές αντιπροτείνουν πιο εφαρμόσιμες λύσεις. Όπως την προστασία των μελισσών με τη χρήση λιγότερων εντομοκτόνων στη γεωργία, την καλλιέργεια ποικιλιών που μπορούν να επικονιαστούν χωρίς να εξαρτώνται από τα έντομα, καθώς και την αξιοποίηση μηχανημάτων που θα ψεκάζουν γύρη πάνω από τις καλλιέργειες.

Άσε που τα drones δεν θα παράγουν μέλι, όπως οι κανονικές μέλισσες…

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του GardenTalk.gr

Θέλετε να υποστηρίξετε το GardenTalk.gr στη λειτουργία του, για να δημοσιεύουμε καθημερινά υψηλής ποιότητας οδηγούς και άρθρα σχετικά με τις καλλιέργειες φυτών και γενικότερα για τον κήπο?

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και στο Pinterest και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Με κάθε σας αγορά, και χωρίς να χρεώνεστε τίποτα επιπλέον, το site μας θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Διαβάστε επίσης  Καλλιεργήστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέσα στο σπίτι χωρίς καθόλου προσπάθεια!

Αν προτιμάτε αγορές από την Κίνα, για να πετύχετε καλύτερες τιμές, συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα κινέζικα e-shop:

Επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος και στην ομάδα μας όπου μπορείτε να μας πείτε τι καλλιεργείτε στον κήπο σας, και να δημοσιεύσετε τα δικά σας φυτά και τις δημιουργίες και κατασκευές σας!

Add Comment

Απάντηση